De verwarmingsketel is onze hoofdverwarming, iedere kuub gas die erin gaat komt er als warmte uit, daarachter zit de rookgascondensor, deze haalt de laatste warmte nog uit de uitlaat gassen. De uitlaatgassen noemt men CO2 deze doseren wij geleidelijk in de kas. De CO2 is een voedingsstof voor de plant om een optimale groei te krijgen. De planten nemen de CO2 op en geven zuurstof af en maken suikers aan tijdens het assimilatie proces ( dit is de fabriek van de plant die licht, water, temperatuur en CO2 omzet in lekkere eetbare vruchten en zuurstof voor de mens.

Ook hebben wij een grote buffertank. Dit mag je vergelijken met een thermoskan. Overdag als wij met de ketel of WKK warmte maken voor de CO2 voorziening kan het zijn dat deze in de kas op dat moment niet nodig is. Deze warmte wordt dan opgeslagen in de geïsoleerde warmte opslag tank ( buffertank ) van 3000 m3 inhoud. Deze tank is altijd gevuld met water, maar kan warm of koud zijn afhankelijk van het proces.

De warmte die in de nacht nodig is komt uit de voorraad die overdag is gemaakt, op dat moment staat de verwarming installatie uit, als het donker is wordt er geen CO2 gevraagd door de planten en gaat de warmte vanuit de tank naar de kas , s’morgens is er weer CO2 vraag en begint het proces weer opnieuw.