Welkom op de website van Kwekerij Gerard Aarts BV.
Wij zijn een modern glastuinbouw bedrijf dat gespecialiseerd is in het kweken van komkommers en herfst tomaten. Wij telen komkommers en tomaten in 3 afdelingen. Ons bedrijf heeft een totale oppervlakte van 9.6 hectare, gevestigd in Asten-Heusden, Zuid-Oost Brabant. Jaarlijks produceren wij rond de 16 miljoen komkommers en ca. 500.000 kilo trostomaten, dit is afhankelijk van de teeltduur.

 

Oogstperiode.
De oogst periode van komkommers is van februari tot en met oktober, de tomaten voornamelijk in december en januari. Onze producten worden geleverd aan Kompany, die de verdere verkoop verzorgd.

Modernisering.

Om ons bedrijf up-to-date te houden zijn wij voortdurend bezig met vergaande modernisering. Zo hebben wij geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, hergebruik van water en voedingstoffen en mechanisering van het oogst-, sorteer- en verpakking proces waar we voornamelijk werken met robots.


Certificeringen
Voor onze afnemers zijn wij gecertificeerd voor GLOBAL GAP, een systeem opgesteld door de afnemers en grootwinkelbedrijven om te waarborgen dat het product dat ze afnemen van de bedrijven, dat die duurzaam produceren en voldoen aan de door hen gestelde residu-toleranties. Hiervoor is een apart kwaliteitszorgsysteem opgezet dat jaarlijks gecontroleerd wordt.