De watergift en bemesting wordt gestuurd door de klimaat computer. Afhankelijk van teeltstadium en de gewenste groei en kwaliteit, krijgen onze planten water met het juiste bemesting recept. Op basis van plantgewicht en de hoeveelheid zonlicht geeft de computer precies het water wat de plant vraagt. Tussentijd worden er water en bladmonster genomen om te kijken of we het bemesting recept bij moeten sturen. Hierdoor kunnen we de juiste elementen nog beter sturen waar de plant om vraagt.

Onze planten groeien in een steenwol mat en krijgen water door een druppelaar. Op het moment dat de plant om water vraagt krijgt iedere plant in de kas evenveel water via de druppelaar. Via de goten wordt het overtollige water verzameld en vervolgens ontsmet ter voorkoming van bacteriën of plantziektes.


Om verspilling van water en meststoffen te voorkomen gebruiken we het water dat de plant niet gebruikt opnieuw. Om dit te kunnen realiseren hebben wij geïnvesteerd in een gesloten water systeem. Het overtollige water dat de planten niet opdrinken wordt opgevangen en ontsmet. Hiermee voldoen we aan de nieuwe eisen van 2018. Het water wordt ontsmet door en water IQ ontsmetter, dit is een ontsmetter die het water behandeld met Ozon en waterstofperoxide, na deze behandeling zijn we zeker van goed water met een hoog zuurstof gehalte en komt er niks terecht in het milieu. Hierdoor krijgen we ook een sterke plant die minder gevoelig wordt voor aantastingen.

De bemesting is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van de komkommers. Uiteindelijk maken we met de juiste watergift en bemesting de beste kwaliteit, en daar gaan we voor!